top of page

In eigen land kamperen? Drenthe is perfect!


Als je nog nooit in Drenthe bent geweest, dan weet je niet wat je mist. Drenthe is één van de prachtigste stukjes Nederland, vol natuur, geschiedenis en cultuur en dat allemaal ook nog eens met elkaar verweven. In Drenthe ligt de cultuur en de geschiedenis in de vorm van hunebedden en trekkershutten doodleuk midden op de hei en in het bos! Ga je op vakantie in Drenthe, dan leer je er wat vaderlandse geschiedenis terwijl je de heerlijke frisse buitenlucht opsnuift, vogels en reeën spot en in bomen en over hunebedden klautert. Niet alleen leuk voor volwassenen, maar vooral ook voor kinderen! Heb je dus kinderen die nog te jong zijn voor heel verre vakanties, dan is een vakantie in Drenthe perfect. En weet je wat een verblijf in Drenthe nog beter maakt? Kamperen. Drenthe biedt een enorme diversiteit aan superleuke campings, trekkershutten, hotelletjes, B&Bs en allerlei andere overnachtingsmogelijkheden. Wil je echter met je kinderen erop uit, dan is kamperen in Drenthe natuurlijk gewoon het leukste. Dat moet iedereen in zijn leven een keer hebben meegemaakt en voor kamperen is Drenthe uitermate geschikt. Niet alleen is de omgeving heel mooi, er is ook ontzettend veel te doen! Je kunt er wandelen, zwemmen, fietsen, mountainbiken, paardrijden, vliegeren, skaten, hardlopen, hiken, vestoppertje spelen, boomklimmen, et cetera. De natuur biedt heel veel mogelijkheden, maar ook de paden die zijn aangelegd, de gecombineerde aanwezigheid van zwembaden, meertjes en vennetjes en het boomkronenpad, een constructie – ja, zelfs een doolhof – van loopbruggen, wandelpaden, trappen en hangbruggen dat tussen de boomtoppen is gebouwd. Deze combinatie van cultivering en natuur maakt Drenthe juist zo interessant. Gebouwde, ontworpen en door mensenhanden neergezette zaken zijn hier altijd een geïntegreerde toevoeging op de natuur en eigenlijk nooit een inbreuk. Historisch gezien is dit ook enorm Drents: kijk maar naar de hunebedden! Die zijn inmiddels niet meer weg te denken uit het Drentse landschap.

Kamperen in Drenthe: hoe, wat en waar

Wie dus in Nederland op vakantie wil, kan het best gaan kamperen in Drenthe. Maar welke camping is nou het leukste, vooral als je met kinderen erop uit wil? Kijk bijvoorbeeld naar Camping de Berken. Op hun goed georganiseerde website kun je allerlei informatie vinden om een goed geïnformeerde keuze te maken wat betreft de camping waar je zou willen kamperen in Drenthe. Op viersterrencamping De Berken zijn er allerlei manieren waarop je kunt overnachten: in je zelf meegebrachte tent, camper of caravan, of in gehuurde trekkershutten, berkententen of huurchalet. Voor wie niet houdt van kamperen – in Drenthe of ergens anders – zijn er dus genoeg mogelijkheden op deze camping. Daarnaast zijn er ook zo veel comfortabele faciliteiten, dat je bijna zou kunnen vergeten dat je aan het kamperen bent, mocht je dat willen. Er is elektriciteit voor campers, caravans en het opladen van telefoons in de tent; er is – vanzelfsprekend – draadloos internet over de hele camping; er is brandschoon sanitair, wat niet van elke willekeurige camping gezegd kan worden; er is een lekker restaurant waar gasten kunnen eten als ze niet zelf willen koken in een krappe caravan of op een gammel kampeergasstelletje (ook al vormt dat wel de helft van de romantiek van kamperen; Drenthe en Camping de Berken vormen daar natuurlijk geen uitzondering op); er is zelfs een bibliotheek, speeltuinen en zelfs een binnenspeelplaats, zodat de kinderen altijd een leuke plek hebben om zichzelf te vermaken. Daarnaast zijn er voor de afwisseling ook allerlei recreatieprogramma’s voor kinderen. Kortom, op Camping de Berken kun je zelf bepalen hoe je wilt kamperen in Drenthe: hardcore in een tent, iets luxueuzer in camper of caravan of eigenlijk gewoon in een huisje of chaletje. De keus is enorm! Camping de Berken is één van de voorbeelden van het gemak en comfort, of juist de echt kampeermentaliteit die je op kunt zoeken door te kamperen in Drenthe. Het is er superleuk voor kinderen, omdat er elke dag wel iets te spelen, te verkennen en te ontdekken valt en het is er al even ideaal voor volwassenen, of je nu een actieve vakantie wil beleven, lekker bourgondisch wil genieten of filosofisch over de hei wil dwalen om je innerlijke demonen te bestrijden en existentiële vragen te overdenken. Kamperen in Drenthe is precies zo in te vullen dat het volledig aan jouw eigen vakantiebehoeften voldoet.

Camping de Berken

Ga je kamperen in Drenthe, dan hoef je natuurlijk niet per se naar Camping de Berken: je kunt ook bij een boer op het land gaan staan of een hotelletje huren. Het mooie aan Camping de Berken is echter dat je er een enorme diversiteit aan mensen tegenkomt, die ieder met hun eigen ideeën over kamperen in Drenthe naar de camping zijn gekomen. Ondanks die diversiteit ontstaat er toch altijd een fijne minigemeenschap voor de duur van de vakantie: nieuwe buren, nieuwe vrienden, nieuwe contacten. En wie weet volgend jaar weer. Dat is natuurlijk één van de mooiste dingen van kamperen in Drenthe (of waar dan ook in eigen land): iedereen staat er open voor een praatje en iedereen spreekt er Nederlands in tegenstelling tot op een willekeurige camping in, pak ‘m beet, Zuid-Frankrijk of aan het Italiaanse Garda meer. Kamperen in Drenthe is dus echt een aanrader en als je dan gaat, ga dan naar Camping de Berken. Goed gelegen, multifunctioneel en vol vrienden die je nog niet hebt ontmoet.


Recent Posts
bottom of page