top of page

Op zoek naar een camping in Drenthe?

Steeds meer Nederlanders lijken hun vaderland als vakantieland te ontdekken. Heeft het te maken met de crisis, waardoor mensen minder bereid zijn naar het buitenland op vakantie te gaan? Mogelijk, maar niet per se waar: wie naar Oost-Europa gaat kan over het algemeen even duur of zelfs goedkoper uit zijn dan iemand die in Nederland blijft. Het enige waar je dan wel veel geld aan kwijt bent is de reis. Zuid-Oost Azië is enorm goedkoop, waardoor je bijna niks betaalt voor eten en overnachting, maar daar komen is dan weer een stuk duurder dan wanneer je in Nederland blijft en wat meer betaalt voor overnachting en eten. Je zou het puur als een economische berekening kunnen zien, maar ik denk dat er meer bij komt kijken: Nederlanders lijken hun eigen land weer te willen ontdekken, opnieuw te leren kennen, met andere ogen te willen zien. Wat vinden toeristen mooi of interessant aan ons land? Waar moet je dan naartoe? Wat ga je dan zien? Om een antwoord te krijgen op die vragen kun je zelf als toerist het land in gaan. Wat dan volgens mij wel weer heel erg Nederlands is, is kamperen: met hele gezinnen, families, buren en vrienden een tentje opzetten, of een caravan neerzetten en dan een klein vakantiegemeenschapje bouwen op de camping, als een tijdelijk dorpje. Wat zijn nou mooie gebieden om te bezoeken in Nederland als je lekker weg wil in eigen land en op zoek bent naar een fijne camping? Drenthe, bijvoorbeeld. Voor wie op zoek is naar een camping heeft Drenthe een prachtig aanbod, midden in de echt Nederlandse natuur en geschiedenis: heide, bos en hunebedden. Je kunt er fietsen, wandelen, vliegeren, de hond uitlaten, musea bezoeken, verstoppertje spelen, heerlijk uit eten gaan, even de grens over hoppen naar Duitsland. Op een camping in Drenthe hoef je je geen moment te vervelen. Je bent misschien wel nog in Nederland, maar tegelijkertijd ontzettend op vakantie.

Welke camping in Drenthe?

Goed, je hebt dus besloten op een camping in Drenthe op vakantie te gaan. Hartstikke mooi! Dan is de volgende vraag natuurlijk: welke camping in Drenthe kies je dan? Er zijn er zo veel! Laat me je er één aanraden: Camping De Berken. Deze camping in Drenthe ligt midden in de prachtige Oost-Nederlandse natuur, met zijn typische duinen, hei, vlaktes, koeien, bossen, reeën en andere vaderlandse flora en fauna, afgewisseld met wat cultuur, zoals de prachtige historische hunebedden en het avontuurlijke boomkronenpad – een wandelroute die is aangelegd in de vorm van loopbruggen als hooggelegen wandelpaden tussen de boomtoppen door. Verder biedt deze camping in Drenthe je niet alleen een prachtige, authentieke Drentse natuur en omgeving, maar ook alle hedendaagse luxe voor een zo aangenaam mogelijke vakantie. Zo is er elektriciteit en televisie voor degenen met caravans en campers, gratis draadloos internet – en must tegenwoordig –, een wasserette, een bibliotheek, speeltuinen – zowel binnen als buiten -, kinderrecreatieprogramma’s en er zijn zelfs allerlei mogelijkheden om accommodatie te huren wanneer je zelf geen kampeermogelijkheden tot je beschikking hebt. Zo huur je eenvoudig een huurchalet, een trekkershut of een berkentent op deze camping. Drenthe wacht op je! Vanaf Camping de Berken kun je moeiteloos de prachtige Drentse omgeving verkenning. Naast ontspannen en uitermate goed verzorgde accommodatie, biedt deze camping in Drenthe ook een diversiteit aan tips, suggesties en ideeën voor de invulling van je vakantie. Op hun website vindt je bijvoorbeeld een lijstje met mogelijke activiteiten die je kunt ondernemen, met als uitvalsbasis natuurlijk de camping. Drenthe – en met name de directe omgeving van Camping de Berken – biedt namelijk allerlei mogelijkheden om te:

  • fietsen en wandelen

  • zwemmen

  • heerlijk en betaalbaar uit eten te gaan

  • allerlei verschillende dag-attracties te bezoeken, zoals het hunebedcentrum, het boomkronenpad, de Sprookjeshof Zuidlaren, een lavendelboerderij, een openluchtmuseum en een heleboel andere attractieparken

  • mountainbiken door de hei en de bossen

  • paardrijden

  • golfen

Voor een heerlijke vakantie in eigen land is deze camping in Drenthe dus uitermate geschikt. Er is voor ieder wat wils op deze camping! Drenthe is daarnaast één van Nederlands mooiste en rijkste provincies op het gebied van de combinatie en verstrengeling van cultuur, natuur en geschiedenis. Wil je dus je vakantie doorbrengen op een Nederlandse camping, is Drenthe een plek die je altijd al wel eens hebt willen bezoeken of waar je altijd al eens naar terug hebt gewild en heb je nog een gaatje in je agenda voor een super ontspannen en welverdiende nazomervakantie? Dan is Camping de Berken voor jou dé camping in Drenthe!

Fijne camping, volle camping

Mocht je overwegen om naar De Berken te komen, zorg dan dat je op tijd boekt! Deze camping in Drenthe heeft namelijk vier sterren verdiend en wordt zowel door bezoekers als door de ANWB extreem goed beoordeeld. Van bezoekers krijgt de camping een 8.7 als rapportcijfer (het gemiddeld uit 126 beoordelingen). Dit is het resultaat uit de beoordeling van verschillende aspecten van de camping, zoals waardering (8.7), ligging (8.8), prijs-kwaliteitverhouding (8.3), kind vriendelijkheid (8.8), eetgelegenheden (8.5) en de staat van het sanitair (9.1). Van de ANWB krijgt deze camping in Drenthe zelfs een 9.4! Dankzij de website van Camping de Berken en de foto’s, de informatie en beoordelingen die er op staan, weet je dus onmiddellijk waar je aan toe bent. Geen onverwachte vervelende verrassingen: gewoon een heerlijk weekendje, midweekje of langer weg in eigen land op deze idyllische, prachtig gelegen camping in Drenthe.


Recent Posts
bottom of page